Home » Afkicken en uitrusten

Afkicken en uitrusten

door Hester
0 comments

De eerste week van het nieuwe jaar zit er al op. De week is omgevlogen. Best even een omschakeling voor de hele roedel; van de drukke decembermaand over naar een relatief rustige maand januari. Afkicken van alle bezoekjes aan of van familie, baasjes en vrienden. Geen cadeautjes of extra lekkernijen meer. Ons vijfkoppige ontvangstcomité is voorlopig ontbonden en wordt pas weer in ere hersteld bij een volgend feest. (Geen zorgen, de roedel blijft compleet hoor!) Nu laat dat zich niet zo heel lang op zich wachten want er zijn deze maand twee baasjes jarig.

Soms ben ik benieuwd hoe een roedel zo’n drukke maand nu ervaart. Ik doel niet op de vuurwerkstress want dat is bij elke hondenbezitter wel bekend. Maar hoe ervaart een roedel nu de kerstboom in huis, alle visite en onze stress om alle boodschappen op tijd in huis te hebben?  Ik heb de afgelopen weken onze roedel extra gade geslagen om te kijken hoe zij de kerstperiode hebben ervaren. Over de kerstboom kan ik kort zijn; die hadden we niet. Visite hadden we wel. Floris en de rest vonden dat uitermate gezellig. Als het aan hen lag, nodigden we heel Hellevoetsluis uit. Extra veel aandacht en knuffels daar is de roedel niet vies van. En, niet te vergeten de lekkernijen. Er is altijd wel iemand die ‘per ongeluk ‘iets laat vallen.

Boodschappenstress komt ook in het Drenten woordenboek niet voor. De boodschappentassen worden wel goed gecontroleerd of er wel aan hun eten is gedacht. Dat dan weer wel. En over de tafelschikking denken ze ook makkelijk. We mogen nooit aan tafel eten dus baas waar maak je je druk om? Mijn conclusie is dan ook dat wij moeten afkicken en uitrusten van de feestdagen. Niet de roedel.

Toch is uitrusten wel erg belangrijk voor een hond. Zeker voor een pup. Floris bijvoorbeeld. We vergeten soms dat hij nog pup is. Hij is namelijk al groter dan onze dames en hij ‘draait” al volledig mee in de roedel. Maar hij heeft zeker zijn rust nodig na een wandeling of een (jacht) training. Al hetgeen hij meegemaakt heeft,  moet worden opgeslagen in zijn kop. Hij leert hiervan. Grappig detail is dat wij dit soms live meemaken. Dromen kan hij als de beste!

 

 

Dit vind je wellicht ook interessant:

error: Alert: Content is protected !!